Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bir dönemler Bandırma'da atletizm ondan sorulurdu

Bir dönemler Bandırma

Eski atlet İzzettin Çalışır: Eski amatör heyecan kalmayınca atletizm geriledi”

Bir dönemlerin Bandırma ve bölge atletizmine damgasını vuran kişilerden İzzettin Çalışır, bölgemizde atletizm sporunun gerilemesini, eski amatör heyecanın kalmamasına bağladı.
1947 yılında, Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde doğduktan sonra 1 yaşında Bandırmaya geldiğini belirten Çalışır, 1964-1972 yılları arasında atlet, antrenör ve atletizm Balıkesir il temsilcisi olarak görev yaptığını vurgularken, şunları söyledi:
“O dönemlerde Bandırma’daki beden eğitimi öğretmenleri, atletizme büyük destek verirdi. Bu öğretmenler arasında yer alan Ali Polat, Emin Karabulut ve Fevzi Teker’i rahmetle anıyorum. Günümüzde, Bandırma’daki beden eğitimi öğretmenleri ne yazık ki atletizme yeterince önem vermiyorlar. Sadece Erdek’te görev yapan beden eğitimi öğretmeni Niyazi Gülhan’ı, bu daldaki çalışmaları nedeniyle çok beğeniyorum.”
Bugüne dek Bandırma’daki hiçbir beden eğitimi öğretmeninin, deneyimlerinden yararlanmak için kendisini aramadığını belirten Çalışır, “Bırakın, deneyimlerimden yararlanmayı, beni, yapılan yarışmaları izlemeye bile davet eden olmadı” dedi.
Atletizm yaptığı ve 1966-1967 yılları arasında Beşiktaş formasını da giydiği yıllarda elde ettiği başarılarla çok sayıda ödülün sahibi olan Çalışır, atletizm sporunun gelişmesi için belediyelerin de desteğinin gerekliliğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı